Adresgegevens:

Rosa Bian
Terrazzo & Granito
Bangert 36-38
1671 AL Medemblik
tel. 0227 541475

Mob. 06 53528886

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NOA Afbouwgarantie

Terrazzo en Granito product informatieTerrazzo geldt als de algemene benaming voor deze eeuwenoude techniek.
Oorspronkelijk afkomstig uit Italië en andere landen rond de Middellandse Zee. Sinds het einde van de 18e eeuw komt het terrazzo product ook in onze landstreken voor.

Rond de jaren twintig noemden de vakmensen zich soms ook nog wel eens granietwerker. Dit lijkt echter naar de hardste natuursteensoort: graniet te verwijzen. Terwijl het in de terrazzoprodukten verwerkte natuursteen veelal van andere herkomst is. Terrazzo vindt zijn toepassing in vloeren binnen en buiten en sierbeton-elementen als aanrechtbladen, straatmeubilair, barbladen en monumentale kunst.

Kortweg bestaat terrazzo uit gebroken natuursteen: marmer- of kalksteenkorrels.
Deze korrels zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties, hardheden en kleuren en worden gebonden met cement tot een pasteuze mortel samengesteld. Naast de hier bij gebruikte hoeveelheid water, voegt men ook nog wel andere vul- of toeslagstoffen toe als: grof zand, marmermeel en eventueel kleurstoffen en betonverbeteringsprodukten.

Kortom, terrazzo is gebonden natuursteen dat door zijn aard (in natte vorm een pasteus materiaal) met grote kleur- en vormvrijheid kan worden toegepast.
Bij een goede toepassing en mits vakkundig gemaakt, gaat het terrazzoprodukt meer dan een mensenleven lang mee. Het ambachtelijk terrazzoprodukt kan alleen maar optimaal worden vervaardigd door echte specialisten. Waarbij soms de kennis en de vakkundigheid nog van vader op zoon is overgegaan.

 

Dit is ook het geval bij Rosa Bian Terrazzowerken. Vele generaties kennis en ervaring op het gebied van terrazzo product.